Nyhetsarkiv

Colombia: 14-åring drept på urfolkspatrulje
Siste nyhet:

Colombia: 14-åring drept på urfolkspatrulje

Ubevæpnede, 14 år gamle Breiner ble drept på urfolkspatrulje i Colombia.

Karbonkart over Amazonas

Nå er klimaverdien av Amazonas kartlagt

Enorme mengder karbon ligger lagret innenfor urfolks- og verneområder i Amazonas, viser en fersk rapport. Beskyttelsen av disse områdene blir avgjørende for å bremse klimaendringene.

Oljesøl i elv i regnskog

Oljesøl gjør urfolk i Peru syke

På få måneder har det forekommet fem tilfeller av oljesøl i peruansk Amazonas. Indianerne som bor i området blir syke og frykter de må forlate hjemmene sine.

Ole Robert Reitan og Dag Hareide som holder rema poser

REMA 1000 redder regnskogen

REMA 1000 nøyer seg ikke lenger med å fjerne palmeoljen fra butikkhyllene. Nå vil de også redde regnskogen på lag med Regnskogfondet.

Barn fra Kongo som smiler

Stortinget setter urfolk i sentrum

Et samlet Storting er enige om at urfolk og skogfolks landrettigheter spiller en nøkkelrolle om vi skal klare å bevare regnskogen på lang sikt.

Soya åkre sett fra lufta

Soyaindustrien må fortsatt holde seg unna skogen

Den brasilianske soyaindustrien har videreført forbudet mot avskoging i forbindelse med soyaproduksjon.

Nedbrent regnskog

Avskogingen i Amazonas redusert med 18 prosent

Brasil har forhindret en trend med økt avskoging i Amazonas. En god nyhet, men gleden kan bli kortvarig, mener Regnskogfondet.

Bilde, tatt ovenfra, av liten indonesisk øy.

Øysamfunn i fare

De 180 små Aru-øyene i Indonesia er dekket av grønn skog. Tre store selskaper har fått myndighetenes tillatelse til å hogge ned halvparten for å plante oljepalmer, sukkerrør og tre-plantasjer.

Bilde av Edwin Chota i profil med teksten: "Eating or not eating, I will keep fighting for my territory."

Peru får skarp kritikk etter urfolksdrap

I september ble fire asháninka-indianere drept av tømmerhuggere i Peru. Få land i verden er farligere for miljøaktivister, og en ny rapport anklager myndighetene for å være passive.

Gorilla som drikker fra elv

Kampen om Virunga

Alphonse Muhindo har vært truet på livet helt siden han for fire år siden tok opp kampen mot oljeselskapene i nasjonalparken Virunga i DR Kongo. Men han gir ikke opp, og nå er verden for alvor i ferd med å få øynene opp for parken.

Bilde av Gert Nygårdshaug

Ringrev i regnskogen

Selv påstår Gert Nygårdshaug at han ikke har lest den i nyere tid og at den store suksessen er overdrevet. Men folket slutter ikke å lese regnskogklassikeren «Mengele Zoo».

Bilde fra regnskogen på Siberut

«NRK-øya» er reddet

Etter iherdig arbeid og en vellykket kampanje fra en av Regnskogfondets partnerorganisasjoner er Mentawai-øyene i Indonesia nå reddet fra palmeoljeindustrien.

Brennende oljebrønn i Peru.

Regnskogfondet: - Ikke legg ned Etikkrådet!

Finansminister Siv Jensen vil legge ned Etikkrådet og la Norges Bank selv bestemme hvilke selskaper som er for uetiske til at fondet kan investere i dem. Regnskogfondet frykter at Oljefondets etikk vil svekkes.

Far og sønn på en motorsykkel. I bakgrunnen er det en landsby og regnskog. Alt man kan se av regnskogen er dekket av røyk.

Indonesia brenner igjen

Også i år herjer et utall påsatte branner på Indonesias største øy Sumatra. Landets myndigheter virker handlingslammet overfor palmeoljeselskaper og privatpersoner som rydder land til plantasjer på denne svært miljøfiendtlige måten.

Mange nedhogde trær og ødeleggelse

Orkla lover null avskoging

Orkla lover at deres egne produkter ikke skal bidra til regnskogsødeleggelse. Innen 2017 skal palmeoljen konsernet bruker både være sporbar og produsert bærekraftig.

Tømmer ved en elv og mennesker som står rundt og oppå tømmeret.

Kartlegger Sentral-Afrikas regnskog

Økt politisk stabilitet og forbedret infrastruktur i Sentral-Afrika øker trykket på regionens store naturressurser. Det er trolig dårlig nytt for den afrikanske regnskogen, og nå er et nytt verktøy lansert i kampen for å bevare den.

Regnskog sett fra luften.

Hogstforbudet i Indonesia stanset regnskogsrasering

Et regnskogsområde på størrelse med Buskerud er inntil videre reddet som et resultat av den norsk-indonesiske skogavtalen.

Soya-åkre sett ovenfra

Fortsatt soyastopp, tross økt press

Ved å påvirke store internasjonale selskaper, som blant annet hurtigmatkjeden McDonalds, ble det i 2006 vedtatt forbud mot soyaproduksjon i store deler av brasiliansk Amazonas. Fredag ble avtalen forlenget.

barn i kano i elv med regnskog i bakgrunnen

Våre ti viktigste seiere i 2013

Fra forbrukersuksess til historiske domsavgjørelser - 2013 ble på mange måter et lysegrønt år for Regnskogfondet. Vi gir deg her våre ti viktigste seire fra fjoråret som alle bidro til bevaring av regnskogen.

Oljepalmer og lastebiler som kjører på vei ved siden av oljepalmene

Storebrand trekker seg ut av palmeoljeindustrien

Storebrand selger seg ut av elleve av de tolv palmeoljeselskapene konsernet var investert i. – En seier for regnskogen og et krystallklart signal til palmeoljeindustrien, mener Regnskogfondet.

Tett regnskog i Indonesia

Palmeoljeselskap må punge ut etter rasering av regnskog

Palmeoljeselskapet PT Kallista Alam må betale 184 millioner kroner i erstatning for å ha ødelagt vernet regnskog. En viktig symbolsak for skogsamarbeidet mellom Norge og Indonesia, mener Regnskogfondet.