Støtt oss

Bli med og redd den fantastiske regnskogen!

For 250 kr i måneden redder du 600 trær. Det tilsvarer det årlige C02-utslippet til 105 nordmenn.

Den tropiske regnskogen, verdens eldste økosystem, er hjemmet til inntil 80 prosent av landjordens dyr og planter og til et fantastisk mangfold av urfolksgrupper. Regnskogen er i tillegg livsviktig for regulering av klimaet og nedbørsmønstre på kloden vår. Dette er avgjørende for vår matsikkerhet. Bli med å redd regnskogen!

Du kan gjøre en stor forskjell! For, for eksempel 250 kroner i måneden, redder du 600 trær, som får stå i ett år til. Hvert eneste år du er Regnskogvokter. Det tilsvarer det årlige CO2-utslippet fra 105 nordmenn. Du velger selv hvilket beløp du ønsker å bidra med i skjemaet over. Regnskogfondet jobber for en verden der regnskogen beskyttes og urfolks rettigheter respekteres. Dette skal vi klare sammen.

Er du med?

Flere måter å støtte på

Send VOKTER (75kr i måneden), VOKTER150 (150kr i måneden) eller VOKTER250 (250kr i måneden) til 2212.

Vipps til 3333 eller bli fastgiver via Vipps her eller skjemaet på toppen av siden.

Vår giverkonto er 1602.58.32500

Start en innsamling for regnskogen på Facebook eller Spleis.no - søke opp Regnskogfondet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Ja, takk! Hold meg oppdatert om regnskogen, Regnskogfondets arbeid, kampanjer og nyheter. Send meg nyhetsbrevet et par ganger i måneden.

Seier for regnskogen og isolerte urfolk i Peru

Perus største urfolksreservat fikk endelig grønt lys i 2021. Urørt regnskog på størrelse med en fjerdedel av Danmark ble vedtatt vernet, eksisterende tømmerkonsesjoner skal trekkes tilbake og ukontaktede urfolk beskyttes.

Vi har fått til styrket juridisk vern for urfolk og regnskogen i landet. Nå kjemper vi videre for å styrke dette vernet ytterligere og sørge for at loven følges og regnskogen i landet beskyttes.

Les mer om seieren her

Voldsom reduksjon i bruken av palmeoljediesel

Bruken av regnskogødeleggende palmeoljediesel i norsk veitrafikk ble strupet i 2021 etter påtrykk fra blant andre Regnskogfondet.

Nedgang i etterspørsel etter palmeolje letter på trykket på regnskogene i Sørøst- Asia.

Les mer om seieren her

Gjenplanting av regnskog i Amazonas

Regnskogfondet støtter et prisvinnende prosjekt i Amazonas som gjenplanter rasert regnskog og fremmer samarbeid mellom urfolk og brasilianske soyabønder.

Urfolk samler inn frø fra eksisterende skog som spres av bøndene langs elvene i Xingu i Brasil. Tiltaket har hittil ført til at 6000 hektar skog har fått nytt liv. Det tilsvarer over 8000 fotballbaner!

Les mer om prosjektet her

Vi er godkjent av Innsamlingskontrollen (IK). IK gir trygghet for for at innsamlingsvirksomhet drives forsvarlig og at pengene går til formålet som er oppgitt.

Av innsamlede midler går 84,7% til å redde regnskog. Kun 15,3% går til administrasjon og til å skaffe nye inntekter.