Bli med og redd den fantastiske regnskogen!

Ja, jeg vil støtte regnskogen

Den tropiske regnskogen, verdens eldste økosystem, er hjemmet til inntil 80 prosent av dyr og planter på jordoverflaten og til et fantastisk mangfold urfolksgrupper. Den er også livsviktig for regulering av klimaet og nedbørsmønstre på kloden vår.

Nå er den i ferd med å forsvinne for alltid. Vi kan ikke la dette skje!

Regnskogfondet jobber for en verden der regnskogen beskyttes og urfolks rettigheter respekteres. Dette skal vi klare sammen.

Er du med?

Ønsker din virksomhet å støtte regnskogen? Se mulighetene på bedriftsiden vår.

Send VOKTER (75kr i måneden), VOKTER150 (150kr i måneden) eller VOKTER250 (250kr i måneden) til 2212.

Vipps til 33333 eller bli fastgiver via Vipps her eller skjemaet på toppen av siden.

Vår giverkonto er 1602.58.32500

Start en innsamling for regnskogen på Facebook eller Spleis.no - søke opp Regnskogfondet.

Seier for regnskogen og isolerte urfolk i Peru

Perus største urfolksreservat fikk endelig grønt lys i 2021. Urørt regnskog på størrelse med en fjerdedel av Danmark ble vedtatt vernet, eksisterende tømmerkonsesjoner skal trekkes tilbake og ukontaktede urfolk beskyttes.

Vi har fått til styrket juridisk vern for urfolk og regnskogen i landet. Nå kjemper vi videre for å styrke dette vernet ytterligere og sørge for at loven følges og regnskogen i landet beskyttes.

Les mer om seieren her

Voldsom reduksjon i bruken av palmeoljediesel

Bruken av regnskogødeleggende palmeoljediesel i norsk veitrafikk ble strupet i 2021 etter påtrykk fra blant andre Regnskogfondet.

Nedgang i etterspørsel etter palmeolje letter på trykket på regnskogene i Sørøst- Asia.

Les mer om seieren her

Gjenplanting av regnskog i Amazonas

Regnskogfondet støtter et prisvinnende prosjekt i Amazonas som gjenplanter rasert regnskog og fremmer samarbeid mellom urfolk og brasilianske soyabønder.

Urfolk samler inn frø fra eksisterende skog som spres av bøndene langs elvene i Xingu i Brasil. Tiltaket har hittil ført til at 6000 hektar skog har fått nytt liv. Det tilsvarer over 8000 fotballbaner!

Les mer om prosjektet her

Slik forvaltes midlene

Vi er godkjent av Innsamlingskontrollen. Innsamlingskontrollen (IK) gir trygghet for at innsamlingsvirksomhet drives forsvarlig og at pengene går til det formålet som er oppgitt.

Sjekk Regnskogfondets tall hos Innsamlingskontrollen

Kontakt oss