Ja, jeg vil bli regnskogvokter!

Forsvinner regnskogen, forsvinner dyrene

Regnskogen er så mye mer enn bare skog. Den er et magisk skattekammer av unike dyr og planter. Mellom 50-80% av landjordens dyre- og plantearter lever i regnskogen, og den ligger som et grønt belte rundt jordkloden. Mange av dyrene som lever i regnskogen er avhengige av enorme områder som de kan bevege seg rundt i for å overleve. Når regnskogen forsvinner så forsvinner dyra.

Vi deler hele 97% DNA med vår nære slektning orangutangen. Navnet betyr mennesket fra skogen på indonesisk. Orangutangen får kun ett barn hvert 6-7 år. Derfor er de spesielt sårbare når regnskogen hugges ned!Den lever kun på Borneo og Sumatra, og står i fare for å bli utryddet innen 10 år. Sammen kan vi endre dette. Det haster, vi kan fortsatt redde regnskogen. Det nytter å kjempe, når vi kjemper sammen.

Få dyr er så omsorgsfulle som orangutangmødrene. De passer på ungen sin i hele åtte år. De herlige ape-ungene er med moren sin overalt mens de hele tiden følger med og lærer. De finner ut hvordan de skal samle inntil 400 forskjellige typer mat og hvilke trær som har frukt, og når de skal besøke dem. De lærer hvordan de skal lage reir ved å folde greiner, hvordan de skal bruke vekten sin for å svinge lianer og hvordan de skal stikke fingrene i hull i trær for å få vann eller dra ut honning. Orangutangen bruker redskaper som pinner for å fiske ut termitter fra hull, trebiter til å skrelle frukt og til og med store blader som paraply når det regner!

Vi har troen på at vi skal klare å redde regnskogen, takket være våre gode støttespillere.

I dag beskytter vi sammen med våre bidragsytere et totalt areal med regnskog på størrelse med nesten hele Norge og Sverige til sammen. Vi har ambisjoner om å klare å beskytte stadig mer, og med deg på laget har vi tro på at vi skal få dette til.

Du kan gjøre en forskjell!

Bli Regnskogvokter nå. Sammen skal vi redde regnskogen for dyrene og plantene som bor i regnskogen.

Det nytter! Vi oppnår stadig nye resultater.

Les mer om hvorfor regnskogen forsvinner her