Opplev naturens skattkammer

Den tropiske regnskogen, naturens skattkammer, er hjemmet til opptil 80% av alle dyre- og plantearter på landjorda. Regnskogen er i tillegg livsviktig for regulering av klimaet på kloden vår. Her har vi samlet litt info og noen filmer hvor du kan bli med inn i naturens skattkammer.

_

Redd livet i regnskogen


Rødøyet løvfrosk er ikke giftig, men har to helt unike triks. Den er en nattjeger og sover det meste av dagen. Øyelokkene er limegrønne og hjelper frosken kamuflere seg. Hvis den blir vekket kan de knallrøde øynene overraske et rovdyr og gi frosken det ekstra sekundet den trenger for å komme seg unna. Men også eggene til rødøyet løvfrosk har et supertriks: Eggene kan nemlig skille mellom farlige og ufarlige vibrasjoner i bladet de ligger på. Hvis de kjenner regndråper som treffer bladet ligger de helt stille, men hvis de merker at et rovdyr, som f.eks en slange, kommer kan eggene klekke tidlig og komme seg unna!

Se rødøyet løvfrosk her

Tukanen har noen overraskelser. Det enorme nebbet er halvparten så langt som resten av kroppen, men utseende kan lure deg. Det store nebbet fungerer ikke som nebbet til andre fugler som kan kutte frukt og insekter I mindre biter. Tukaner trenger å finne mat i små biter så de klarer å spise den. Tucanen er altså stor I kjeften(nebbet), men småspist.

Nebbet ser også ut som et formidabelt våpen, men kan nesten ikke brukes til forsvar. I tillegg er fuglen også dårlig til å fly og foretrekker å hoppe rundt. Til gjengjeld er den veldig grasiøs når den spretter rundt på greinene.

Se tukanen i aksjon.

Luekapusinen har fått navnet sitt etter den luelignende flekken de har på hodet. I Sør-Amerika er de kjent som ekorn-aper på grunn av måten de beveger seg på. De er utrolig raske og kan komme opp i en hastighet på 35 km i timen! Luekapusinen er regnet som en av de mest intelligente apene-artene og har den største hjernen i forhold til kroppen. De spiser både frukt, insekter og frosker, og kan bruke redskaper som pinner og steiner for å få tak i mat. De har opptil 25-30 rop og kommuniserer også med lukt.

Sjekk linken for å se mer av luekapusinen.

Hold deg oppdatert

Ja takk! Hold meg oppdatert om regnskogen, Regnskogfondets arbeid, kampanjer og nyheter et par ganger i måneden.