Nyhetsarkiv

En fullastet tømmerbil kjører på en rødbrun regnskogvei.

Regjeringen vil betale Kongo for å ødelegge regnskogen

Norske og kongolesiske myndigheter vil bruke norske regnskogsmilliarder til å øke tømmerhogst i industriell skala i Kongo.

Noen små hus kan skimtes i tett regnskog.

Norge vil redde Kongos regnskog

Med inntil 1,5 milliarder kroner i potten vil Norge bevare regnskogen i DR Kongo fram til 2020. - Kan gi menneskene i regnskogen en reell mulighet til å påvirke sin egen framtid, mener Regnskogfondet.
Tett portrett av urfolksleder Kaneto.

Kjemper for å komme hjem

For 45 år siden ble Kaneto og folket hans kastet ut av regnskogen. Siden da har de kjempet for å få flytte tilbake. Nå går de til internasjonal rettsak.

Alphonse Muhindo står på en scene og holder foredrag.

Får pris for modig miljøkamp

Vår partner Alphonse Muhindo mottar i dag en pris for sin modige kamp mot oljeutvinning i nasjonalparken Virunga.

Nærbilde av en mann med ansiktsmaling og spyd

Vår partner i Kongo får internasjonal pris

Organisasjonsnettverket DGPA har vunnet FN-prisen Equator Prize for sitt arbeid for å bevare regnskog og for å styrke urfolks rettigheter.

Pygmeer som demonstrerer. En holder opp skilt hvor det står: "Loi Dignite Vie!"

Et skjebneår for Kongos urfolk

Kampen for urfolks rettigheter i DR Kongo nådde nye høyder i fjor, og 2015 kan bli et skjebneår for landets pygmeer og urfolksloven de har kjempet for i mange år.

Gorilla som drikker fra elv

Kampen om Virunga

Alphonse Muhindo har vært truet på livet helt siden han for fire år siden tok opp kampen mot oljeselskapene i nasjonalparken Virunga i DR Kongo. Men han gir ikke opp, og nå er verden for alvor i ferd med å få øynene opp for parken.

Tømmer ved en elv og mennesker som står rundt og oppå tømmeret.

Kartlegger Sentral-Afrikas regnskog

Økt politisk stabilitet og forbedret infrastruktur i Sentral-Afrika øker trykket på regionens store naturressurser. Det er trolig dårlig nytt for den afrikanske regnskogen, og nå er et nytt verktøy lansert i kampen for å bevare den.

Nærbilde av en voksen hannlesula.

Kongo gir verden en ny og nydelig apeart!

Regnskogen slutter ikke å overraske oss med arter vi ikke engang ante fantes. Det som er spesielt med denne historien, er at apen som ble oppdaget bor i den Demokratiske republikken Kongos regnskoger. Det er nemlig 28 år siden sist en apeart ble oppdaget i Afrika.

Mann med GPS som står ved siden av et stort tre

Kart mot hogst

Mye av Kongos regnskog står fortsatt urørt, men myndighetene er i ferd med å dele opp landet i ulike soner for vern og kommersiell bruk. En prosess som ikke skjer uten konflikt. Regnskogfondets nye rapport om lokal kartlegging viser imidlertid hvordan man kan løse skogproblematikken i Kongo i framtiden.