Har du tenkt på hvor mye vi faktisk mister hvis regnskogen blir borte? Bli regnskogvokter!

Det er nemlig ikke bare alle trærne og det enorme mangfoldet av dyr og planter som forsvinner. Regnskogen utfører viktige tjenester som vi ikke hadde klart oss uten. Den bremser global oppvarming ved å binde opp C02, og den regulerer nedbørsmengder som er kritiske for produksjon av mat. Mange matvarer og medisiner har sin opprinnelse i regnskogen, og en del varer er faktisk avhengige av regnskogen for å kunne dyrkes.

Visste du for eksempel at avokado, paranøtter, chili, bananer, sukkerrør, oljepalmen og et bredt spekter av krydder kommer fra regnskogen?

Ingen regnskog, ingen sjokolade

Sjokolade er et annet eksempel på en vare vi kan takke regnskogen for. Kakaotreet (Theobróma cacáo) hører opprinnelig hjemme i regnskogene i Sør- og Sentral-Amerika. Det var urfolk i Sentral-Amerika som først brukte bønnene fra kakaotreet til å lage en sjokoladedrikk. Frukten som vokser fram på kakaotreet inneholder 30-40 kakaofrø som fermenteres, tørkes og røstes. Frøene males opp og blir til sjokolade. Sjokolade i fast form slik vi kjenner det i dag kom først på 1800 -tallet, da man klarte å skille ut fettet fra kakaomassen. Fettet blander man med sukker, melkepulver og kakaopulver for å få melkesjokolade.

I dag dyrkes det meste av kakaobønner til sjokoladeproduksjon i Vest-Afrika, men hadde det ikke vært for kakaotrærne i regnskogene i Amerika, så hadde verden vært et litt fattigere sted.

Regnskogen har eksistert i over 60 millioner år.

Den fantastiske regnskogen forsvinner raskt

Hvert år forsvinner regnskog omtrent på størrelse med Belgia. Mister vi regnskogen, mister vi så ufattelig mye mer enn trær.

Regnskogfondet verner om regnskog på størrelse med Norge og Sverige til sammen, og vi jobber hele tiden for å redde enda mer.

Vi all den hjelpen vi kan få. Bli med. Bli regnskogvokter du også!