Seiere for regnskogen i 2021

2021 har vært et tøft år på mange måter, men det har vært noen lyspunkter også. Her får du tre gode nyheter for regnskogen fra året som har vært, servert av generalsekretæren vår.

Kjære leser,

Jeg ser tilbake på 2021 med stolthet. Til tross for et vanskelig år, har støtten fra våre givere bidratt til en rekke gode resultater. Her er et utvalg:

  • Et regnskogområde på størrelse med Rogaland ble vernet i Peru. Ukontaktede urfolk kan nå leve uforstyrret fra olje- og tømmerselskaper.
  • Tre brasilianske soyaselskaper har forpliktet seg til å bli avskogingsfrie og stanse all bruk av avskogingssoya. Fire av de største norske lakseoppdrettselsskapene kjøper nå alt fôret til sin norske virksomhet fra helt avskogingsfrie selskaper.
  • 100 verdensledere på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow lovet å få en slutt på avskoging innen 2030. I en annen erklæring la en rekke land og stiftelser 1,7 milliarder dollar på bordet til skogbevaring utført av urfolk og lokalsamfunn.


Nå begynner arbeidet med å sørge for at løftene innfris og skape flere gode nyheter for regnskogen. Jeg ser mot 2022 med håp og pågangsmot. Hva blir det neste kapittelet i historien om regnskogen?

Regnskoghilsen,

Tørris Jæger

Generalsekretær i Regnskogfondet

Et utvalg av våre seiere de siste 30 årene 

Vil du være med og skrive det neste kapittelet for regnskogen?