Seiere for regnskogen i 2021

Sammen har vi fått til mye bra for regnskogen i 2021 til tross for at det har vært et tøft år preget av pandemi. Her får du flere gode nyheter fra året som har gått.

Takket være bidrag fra deg og andre støttespillere har Regnskogfondet, sammen med våre partnerorganisasjoner i regnskogsland, oppnådd disse resultatene i 2021:

  • Et regnskogområde på størrelse med Rogaland ble vernet i Peru. Ukontaktede urfolk kan nå leve uforstyrret fra olje- og tømmerselskaper
  • 16 palmeoljekonsesjoner ble kansellert av myndighetene i Indonesia. 3468 km2 regnskog reddet!
  • Handelsavtalen mellom EU og en rekke søramerikanske land (Mercosur) ble lagt på is på grunn av avskogingen i Amazonas. Dette legger press på brasilianske myndigheter og næringsliv.
  • Tre brasilianske soyaselskaper har forpliktet seg til å bli avskogingsfrie og stanse all bruk av avskogingssoya.
  • Vale S.A., et av verdens største gruveselskaper, har tatt avstand fra virksomhet i urfolksterritorier i Brasil etter påtrykk fra Regnskogfondet og investorer.

I november kom det en gladnyhet for regnskog og urfolk. 100 verdensledere på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow lovet å få en slutt på avskoging innen 2030. I en annen erklæring la en rekke land og stiftelser 1,7 milliarder dollar på bordet til skogbevaring utført av urfolk og lokalsamfunn. Nå begynner arbeidet med å sørge for at løftene innfris. Vi ser mot 2022 med håp og pågangsmot.

Tusen takk for ditt engasjement for regnskogen!

Et utvalg av våre seiere de siste 30 årene