Seiere for regnskogen i 2021

Sammen har vi fått til mye bra for regnskogen i 2021- til tross for at det har vært et tøft år preget av pandemi. Her får du mange gode nyheter fra året som har gått.

Takket være gode støttespillere som deg har vi bidratt til disse resultatene i 2021:

  • Et regnskogområde på størrelse med Rogaland ble vernet i Peru. Ukontaktede urfolk kan nå leve uforstyrret fra olje- og tømmerselskaper
  • 16 palmeoljekonsesjoner ble kansellert av myndighetene i Indonesia. 3468 km2 regnskog reddet!
  • Handelsavtalen mellom EU og en rekke søramerikanske land (Mercosur) ble lagt på is på grunn av avskogingen i Amazonas. Dette legger press på brasilianske myndigheter og næringsliv.


(listen fortsetter under bildet)

Marmosetter i Amazonas. Foto: Thomas Marent

Et utvalg av våre seiere de siste 30 årene 

  • Tre brasilianske soyaselskaper har forpliktet seg til å bli avskogingsfrie og stanse all bruk av avskogingssoya.
  • Vale S.A., et av verdens største gruveselskaper, har tatt avstand fra virksomhet i urfolksterritorier i Brasil etter påtrykk fra Regnskogfondet og investorer.
  • 100 verdensledere på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow lovet å få en slutt på avskoging innen 2030. I en annen erklæring la en rekke land og stiftelser 1,7 milliarder dollar på bordet til skogbevaring utført av urfolk og lokalsamfunn.

Tusen hjertelig takk for din støtte! Nå begynner arbeidet med å sørge for at løftene innfris. Sammen skal vi skape flere gode resultater for regnskogen i 2022!

Hilsen Regnskogfondet

Morfosommerfugl. Foto: Thomas Marent