Seier for miljøvernere

Colombias regjering ratifiserer Escazú-avtalen

For å beskytte miljø og miljøvernere, har den colombianske regjeringen nå ratifisert Escazú-avtalen, en internasjonal avtale som skal gi miljøforkjempere tilgang til beskyttelse, informasjon, deltakelse og rettferdighet i miljøsaker.

Miljøforkjempere under angrep: Global Witness har avdekket drap av 1.700 miljøaktivister verden rundt de siste 10 årene. 40% av disse er urfolk. Foto: Araquém Alcântara

Ratifiseringen er en seier for den colombianske regjeringen, som forsøkte å inngå avtalen innen de første 100 dagene av president Gustavo Petros administrasjon.

–Den internasjonale traktaten Escazú har blitt godkjent som lov som skal beskytte miljøet og miljøvernere. Gratulerer til kongressen og det colombianske samfunnet, skriver Petro i Twitter.

Dette er en stor seier for Regnskogfondet og våre partnere (særlig Asociación Ambiente y Sociedad, samt ONIC) som har jobbet for å få avtalen ratifisert i Colombia.

Colombia er et av de dødeligste landene i verden for miljøforkjempere. Mellom 2012 og 2021 ble 322 miljøaktivister rapportert drept ifølge Global Witness, en organisasjon som jobber med å samle inn data og kartlegge drap på aktivister som kjemper for miljø og rett til landområde.

Escazu-avtalen ble først vedtatt 27. september 2018. Den er åpen for 33 land. Av disse har 25 land skrevet under på avtalen og 14 har nå ratifisert den. Ratifisering binder partene til å implementere vilkårene for avtalen i landets lovverk.

Støtt kampen for regnskog og menneskerettigheter

Gi fast - bli regnskogvokter