Drept for å bevare skilpadder?

Tre nye drap ved inngangen til året gir en kald påminnelse om at å jobbe for å bevare naturområder i Amazonas kan være livsfarlig.

Elvene som renner gjennom Xingu-provinsen sør i Amazonas er selve livsnerven i det enorme urfolksreservatet. Lokalbefolkningen er instrumentelle for bevaring av truede arter.

Den 10 januar ble et ektepar og tenåringsdatteren deres funnet drept i Xingù-provinsen i brasiliansk Amazonas. Familien var respektert for sin langvarige innsats med naturforvaltning, blant annet et prosjekt for å øke skilpaddebestanden i området.

Dessverre er det ikke første gang noe slikt skjer. Konfliktnivået knyttet til landran og avskoging i dette området er spesielt høyt og personer som jobber for å beskytte natur og landområder er svært utsatt. Overgriperne går i stor grad fri.

- Regnskogfondet støtter lokale og internasjonale rettighetsorganisasjoner og fordømmer disse grusomme drapene på det sterkeste. Vi krever at drapene blir etterforsket omgående og overgriperne blir straffeforfulgt, sier rådgiver for menneskerettigheter Susan Fay Kelly i Regnskogfondet.

Minst like viktig er det at brasilianske myndigheter tar trusselen mot miljø og menneskerettighetsforkjempere på alvor og øker beskyttelsen av dem.

-Skal vi ha noe håp om å bevare regnskogen og naturmangfoldet, kan ikke de som jobber for å ta vare på den, på vegne av oss alle, måtte gjøre det med livet som innsats, understreker Kelly.

Kilde: https://www.internationalriver...

Miljø- og menneskerettighetsforkjempere trenger din støtte