Ikke gi opp, regnskogen!

Det haster med å redde regnskogene. 1/3 av den opprinnelige regnskogen er allerede borte, men det er enda håp for resten. Her får du noen lyspunkter fra regnskogen. Det nytter å bry seg!

Visste du at:

  • Regnskogfondet bidrar til å verne om regnskog på størrelse med Norge og Sverige til sammen?
  • Avskogingen i Indonesia falt med 75 % i 2020?
  • Regnskog på størrelse med Rogaland ble nylig vedtatt vernet i Peru? Ukontaktede urfolksgrupper kan nå leve i fred i et av verdens mest artsrike og intakte regnskogsområder uten trusler fra olje- og tømmerselskap.
  • Bruken av palmeolje i norsk biodiesel er endelig strupt gjennom endret regelverk. En kjempeseier for klima og regnskog!

(Listen over lyspunkter fortsetter under bildet)

Regnskogen i Peru har fått styrket vern. Foto: Diego Perez/El Taller

  • Oljeselskapet Geopark skrinla oljeutvinnings-planer i Perus regnskog etter langvarig press fra wampis- og achuarfolket.
  • Moifolket klarte etter lang tids kamp å stoppe en palmeoljeplantasje som var planlagt i regnskogen deres i indonesiske Papua.
  • Et banebrytende lovforslag er i ferd med å bli vedtatt i Kongo? Snart får batwafolket rettigheter til sine områder i verdens nest største regnskog som ligger i Kongo-bassenget i Afrika. Batwafolket i Kongo har vært utsatt for alvorlig diskriminering i svært lang tid.

En gutt fra Papua Ny-Guinea med grønn ansiktsmaling

Regnskogfondet står sammen med urfolk for å redde regnskogen.

Slik redder vi regnskogen

Regnskogfondet samarbeider med urfolks- og miljøorganisasjoner i syv regnskogland for å redde regnskogen. Der urfolk får rettigheter til sine områder, blir regnskogen stående.

Vi jobber for en regnskogvennlig politikk både i Norge og internasjonalt. Vi presser også selskaper til å slutte å bruke råvarer som bidrar til avskoging, og vi kjemper for å stoppe aktørene som ødelegger regnskog.

Vil du vite mer? 

Du kan være med og gjøre en forskjell.