Skal vi løse klimakrisen, må vi redde regnskogen.

Du kan gjøre en forskjell for klimaet og jordkloden vår, bli en del av løsningen!

FNs generalsekretær, António Guterres sier at vi går i søvne mot en klimakatastrofe. FNs tredje delrapport handler om løsninger. Og ja, vi kan løse klimakrisen. Regnskogen er en viktig del av løsningen!

Redder vi regnskogen, er vi et langt stykke på vei.

Regnskogen er et gigantisk karbonfangst- og lagringsanlegg. Den bremser klimaendringene. Som en del av vekstprosessen tar trær og andre vekster til seg og lagrer utslippene av CO2. Det er så effektivt at verdens skoger binder opp rundt en tredjedel av de globale CO2-utslippene. Selv om regnskogene kun dekker 6 % av landjorden, utgjør de en stor del av denne karbonfangst- og lagringskapasiteten. Dessverre forsvinner de raskt. I gjennomsnitt forsvinner regnskog på størrelse med Belgia hvert år. Dette er svært dramatisk. Dette kan vi stanse og reversere, men det haster! Du kan gjøre en forskjell, bli regnskogvokter.

Regnskogen produserer også store mengder regn på egen hånd og styrer nedbørsmønstre langt utover sitt eget område. Dette er veldig viktig for produksjonen av maten vi spiser. Forsvinner skogen, forsvinner regnet. Da blir resultatet mer tørke, flere branner og mindre mat.

Like store utslipp som alle verdens biler

Når vi raserer regnskogene ødelegger vi ikke bare naturens eget karbonfangst- og lagringsanlegg. Vi slipper også fri den lagrede karbonen. Det er ikke småtteri det er snakk om her: Visste du at årlig CO2-utslipp fra rasering av regnskog er like stort som årlig utslipp fra alle verdens biler? Hele 10 prosent av verdens CO2-utslipp skyldes ødeleggelse av regnskogen.

Din støtte nytter

Regnskogfondet bidrar direkte til vern av 720.000 kvadratkilometer regnskog - et område på størrelse med nesten hele Norge og Sverige til sammen. Denne regnskogen lagrer enorme mengder C02 - hele 1000 milliarder tonn. Det tilsvarer Norges totale utslipp i 24.000 år!

Vi er på vei, men trenger din og andres hjelp. Sammen kan vi klare dette. Med din støtte kommer vi enda nærmere målet. Vi kan løse klimakrisen, og vi kan redde regnskogen. Du kan gjøre en forskjell for klimaet og for kloden vår – bli regnskogvokter i dag!

Slik redder vi regnskogen