Seiere for regnskogen i 2022

Takk for din støtte! Sammen har vi fått til mye bra for regnskogen i 2022, til tross for at er krevende tider.

Din støtte bidrar til at vi sammen beskytter ca. 720 000 kvadratkilometer regnskog, hvilket tilsvarer et areal på størrelse med Norge og Sverige til sammen. Du er viktig! Dette betyr at vi hvert år avverger CO2-utslipp tilsvarende 1,5 ganger Norges totale årlige utslipp, i tillegg til å bevare hjemmene til dyr og mennesker.

I Brasil har Lula igjen blitt valgt til president, og han sier at bevaringen av Amazonas er en hovedprioritet for hans nye regjerning som starter opp 1. januar. Dette gir oss et solid håp for utviklingen i Amazonas. Forrige gang Lula var president ble avskogingen av Amazonas redusert med 68% i perioden fra 2003 til 2010.

Her får du flere gode nyheter fra året som snart er over.

Takket være bidrag fra deg og andre støttespillere har Regnskogfondet, sammen med våre partnerorganisasjoner i regnskogsland, oppnådd disse resultatene så langt i 2022:

  • To regnskog-prosjekter i Brasil og DR Kongo vant den prestisjetunge FN-prisen, Equator Prize, for sitt arbeid med å bevare regnskogen og styrke urfolks rettigheter.
  • Peru har anerkjent isolerte urfolks eksistens i Napo-Tigre, og forpliktet seg til å opprette urfolksreservat som kan bli på et areal som er over dobbelt så stort som gamle Akershus fylke.
  • Det ligger to nye lovforslag i EU som blant annet vil bety forbud mot import av avskogingsvarer og raskere utfasing av soya og palmeolje i biodrivstoff. Regnskogfondet og våre allierte har jobbet hardt for å få lovgiverne til å forstå konsekvensene av avskogingsvarer og viktigheten av å styrke urfolks rettigheter. Vi krysser fingrene for at de blir vedtatt.
  • To kvinnelige representanter for urfolksbevegelsen valgt til kongressen i det brasilianske valget. Begge kvinnene er tilknyttet Regnskogfondets samarbeidspartner, APIB. Sônia Guajajara kan bli den første urfolksministeren.
  • Indonesia forsterker innsatsen mot avskoging, og har inngått ny regnskogavtale med Norge.

Tusen takk for ditt engasjement for regnskogen!


Sammen redder vi regnskogen for dyrene, plantene, menneskene som bor i regnskogen, og ikke minst for klimaet på kloden vår!

Et utvalg av våre seiere de siste 30 årene