Redd den dyrbare regnskogen. Bli Regnskogvokter nå.

Redder vi regnskogen, sikrer vi tilgang til mat og framtidige medisinske virkestoffer

Regnskogen er et skattkammer av unike plante- og dyrearter! Den er faktisk det eldste og rikeste økosystemet på landjorda - opptil 80 % av landjordas dyre- og plantearter lever her. I regnskogen finner du alt fra elefanter, tigre, aper i alle størrelser og fasonger, og helt ned til den minste maur. Visste du forresten at en enkelt busk i regnskogen kan huse flere maurarter enn det finnes i hele Norge? Redder vi regnskogen, gir vi utallige dyre- og plantearter en sjanse til å overleve.

Regnskogen er en regnmaker og et matkammer

Mange av matvarene vi nyter daglig har sitt opphav i regnskogen eller er avhengige av den for å kunne dyrkes. Bare tenk på sjokolade, kaffe og avokado. Regnskogen produserer også store mengder regn på egen hånd og styrer nedbørsmønstre langt utover sitt eget område. Denne nedbøren er livsviktig for at vi skal kunne produsere nok mat.

Visste du at mange av våre moderne medisiner har sitt utspring i virkestoffer som kommer fra regnskogen? Dette har gitt oss livreddende medisiner mot kreft, malaria, hjerte- og karsykdommer og diabetes - blant annet. Kun 5 % av plantene i regnskogen er undersøkt for medisinske virkestoffer.Tenk om virkestoffene til medisiner som kan kurere kreft, ebola og korona lå gjemt en regnskog som ikke lenger finnes?

Den gyldne løvetamarinen lever i Atlaterhavsregnskogen øst i Brasil. Den er svært sjelden. Foto: Thomas Marent

Dette fantastiske økosystemet er vi nødt til å ta godt vare på. Regnskogfondet bidrar direkte til vern av regnskog nesten på størrelse med Norge og Sverige til sammen. Din støtte er viktig. Hjelp oss å beskytte enda mer regnskog. Du kan gjøre en forskjell for dyrene, plantene, klimaet og naturen på kloden vår. Bli Regnskogvokter!

Lurer du på hvordan vi bruker din støtte? 

Vær en del av løsningen