Regnskogfondets partnere vinner prestisjefull FN-pris

Hurra! To av prosjektene vi støtter i Brasil og DR Kongo har vunnet den prestisjetunge FN-prisen Equator Prize for sitt arbeid med å bevare regnskog og styrke urfolks rettigheter. Regnskogfondet gratulerer!

GLAD FOR PRIS: Denne bonoboen er nok glad for at M'bou Mon Tour er en av vinnerne av årets Equator-pris. M'Bou Mon Tour jobber for å bevare bonoboer og regnskog samtidig som de bidrar til bærekraftig utvikling av lokalsamfunn i DR. Kongo. Foto: Thomas Marent

Equator-prisen er en prestisjetung, internasjonal pris som belønner organisasjoner og aktører som har gjort en ekstraordinær lokal innsats for å fremme modeller for bærekraftig utvikling og for å motvirke klimaendringene. Her kan du lese mer om prisen og årets vinnere.

GJENPLANTING: Kvinner fra Xavantestammen samler inn og bearbeider frø som brukes i gjenplanting av regnskog. Foto: ISA

Frønettverket i Xingu

Frønettverket i Xingu, Regnskogfondets partner i Brasil, har fått FN-prisen for sitt arbeid med å samle frø fra planter og trær og gjenplante regnskogen.

Det er så vel fortjent! Frønettverket har plantet over 6600 hektar med ny skog og gitt inntekt og arbeidsplasser til mange medlemmer av Xingu-folket. Vil du vite mer om prosjektet? Se video her.

ØKOTURISME: Bonobo-sporfinnerne viser økoturister rundt i regnskogen i Nkala i DR Kongo. Foto: Boku Elenga Perpetue

M'bou Mon Tour

M'bou Mon Tour-prosjektet, Regnskogfondets partner i DR Kongo, har fått FN-prisen for å bevare leveområdene til truede bonoboer i verdens neststørste regnskog. Les vårt spennende portrett av bonobotracker Innocent Leti.

PASSER PÅ: To menn fra Yanomamifolket i Amazonas patruljerer regnskogen på utkikk etter ulovlig avskoging og gruvedrift. Foto: Thomas Nilsen/VG

Løsningen som fungerer

Dette viser nok en gang at FN og verdens ledere anerkjenner den viktige rollen urbefolkning og lokalsamfunn har i arbeidet med å bevare regnskogen og bremse klimaendringene. Det er godt å se at innsatsen deres verdsettes, men fortsatt mottar de bare 1% av verdens klimafinansiering. Anerkjennelse må etterfølges av reell handling! Her kan du lese mer om løsningen som fungerer.

Vær med og redd regnskogen sammen med urfolk