Øyvind Eggen blir ny leder i Regnskogfondet

Lars Løvold gir seg som leder i Regnskogfondet. Hans arvtaker blir Øyvind Eggen.

Regnskogfondets daglige leder Øyvind Eggen.

Øyvind Eggen tar over som daglig leder i Regnskogfondet 19. mars.

Den profilerte bistandseksperten Øyvind Eggen tiltrer som ny daglig leder i Regnskogfondet 19.mars 2018, samtidig som nåværende leder Lars Løvold gir seg etter 27 år som sjef i Regnskogfondet.

Eggen har tidligere jobbet som utviklingsforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt og fagdirektør i Norad. Han er i dag prosjektleder i tankesmien Civita. Eggen er utdannet sosialantropolog med spesialisering i effekter av bistand, og han har også praktisk erfaring fra bistand, og kompetanse på naturressursforvaltning, urfolksrettigheter og sivilsamfunn.

Den kommende lederen føler seg privilegert som får overta etter Lars Løvold, som han mener har gjort en fantastisk jobb over veldig lang tid.

– Jeg er invitert inn på et vinnerlag der forarbeidet allerede er gjort, og hvor jeg skal få være med på å høste resultatene. Regnskogfondet er for tiden den norske bistandsorganisasjonen med størst internasjonalt potensial. Den er blant de beste i verden innen sitt arbeidsfelt, og har spisskompetanse på en metode som er helt avgjørende i kampen mot klimaendringer. Jeg ser fram til å lede Regnskogfondet i det som blir en helt avgjørende periode i kampen for verdens regnskoger, sier Eggen.

Styreleder Anne Hege Simonsen er glad for å ha rekruttert Eggen til stillingen.

– Å bevare regnskog er en av vår tids største globale utfordringer, og en helt sentral del av norsk utviklingspolitikk. Med Øyvind Eggens brede kompetanse på bistand vil vi kunne videreutvikle og utvide dette viktige arbeidet, og se mange flere resultater i årene som kommer, sier hun.

Lars Løvolds lange kamp for verdens regnskoger er ikke over selv om Eggen nå overtar sjefskontoret. Løvold går over i en spesialrådgiverstilling i Regnskogfondet.

Kontakt:

Øyvind Eggen

Mobil: 930 38 721 E-post: oyvind@eggen.cc

Styreleder Anne Hege Simonsen

Mobil: 911 45 937 E-post: anne.hege.simonsen@hioa.no