Dugnad for skogen

Det norske Skogselskap vil samarbeide med Regnskogfondet for å skape engasjement rundt årets TV-aksjon. TV-aksjonen NRK går i år til Regnskogfondets arbeid med å vokte regnskogen i nært samarbeid med menneskene som lever der.

Lederen for TV-aksjonen Kari Bucher, administrerende direktør i Det norske Skogselskap Trygve Enger og leder i Regnskogfondet Lars Løvold står foran en vegg med regnskogtapet.

GLEDER SEG: Kari Bucher, Trygve Enger og Lars Løvold gleder seg til årets dugnad for regnskogen.

– Vi i Skogselskapet gleder oss til å skape bevissthet om verdiene av skogen, både den norske og regnskogen, uttaler adm. dir. Trygve Enger i Det norske Skogselskap.

Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. For de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen og lever av ressursene der, er konsekvensene av at regnskogen forsvinner umiddelbare og dramatiske: De mister hjemmet sitt. Ved å bevare regnskogen bevares også et biologisk skattkammer som rommer 50–80 prosent av klodens plante- og dyrearter.

– Det haster med å redde regnskogen og da trenger vi alle gode krefter med på laget. Vi setter derfor enormt pris på at Skogselskapet vil hjelpe til med å mobilisere og engasjere rundt årets TV-aksjon, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

En grønn frosk kryper bortover en grein.

Tar barn og unge med ut i skogen

Gjennom skoleskogdagene som Skogselskapet arrangerer over hele landet, vil elever på 5. og 6. trinn også lære om regnskogen når de tilbringer en dag ute i naturen for å få kunnskap om kretsløpet, klima og viktige ressurser som skogen gir oss.

Vi er glade for at skolelever kan lære om det fantastiske og unike både med den norske skogen og med regnskogen

– Vi opplever at regnskog er et tema som vekker nysgjerrighet og engasjement blant barn og unge. Vi er glade for at skolelever kan lære om det fantastiske og unike både med den norske skogen og med regnskogen, sier Kari Bucher, leder for TV-aksjonen.

Målet er 100 000 bøssebærere

TV-aksjonen går av stabelen søndag 18. oktober og for å gjennomføre aksjonen trengs 100 000 bøssebærere. I løpet av to timer skal alle norske husstander få mulighet til å være med på å vokte regnskogen.

– Skogselskapet har lokale fylkesskogselskap over hele landet. Vi ønsker å gjøre folk mer bevisst på hvor viktig skogen erfor vår felles framtid. Den 18. oktober vil vi alle kunne gi et viktig bidrag til å bevare verdens siste store regnskogsområder, oppfordrer Enger i Skogselskapet.

Støtt oss i kampen for å bevare regnskogen.