For bedrifter

Regnskogpartner

Samfunnsansvar er integrert i din forretningsstrategi. Våre regnskogpartnere er våre mest ambisiøse og langsiktige støttespillere.

Som regnskogpartner har du et oppriktig ønske om å minimere miljøpåvirkning i kjernevirksomheten. Samtidig som du støtter vårt arbeid økonomisk, gjør du alt du kan for at din bedrift skal bidra minst mulig til avskoging gjennom å minimere bruk av produkter eller materialer som driver regnskogødeleggelse.

Sammen lager vi tilpassede løsninger for din bedrift eller organisasjon innen prosjekt, produktutvikling og strategisk samarbeid, og vi definerer innholdet i samarbeidet ut ifra deres behov og økonomiske innsats. Målet er å skape vinn-vinn situasjoner for begge parter over tid der vi finner grunnlag for dette.

Samarbeidet gir deg og de ansatte mulighet for å besøke regnskogen, herunder prosjekter som kan relateres til deres operasjonelle virksomhet, bedriftsverdier og målsetninger. Her blir både intellekt og hjerte satt i bevegelse.

Samarbeidet brukes aktivt i internkommunikasjonen for å løfte kunnskap, stolthet, motivasjon og sosialt engasjement hos dine ansatte. Eksternkommunikasjonen vil kunne styrke omdømme, markedsposisjon og preferanse.

Målsetningen er et strategisk og langsiktig samarbeid i praksis, med positive ringvirkninger for bedriften, miljøet og ikke minst for regnskogen.


Fortum

Vårt samarbeid med Fortum (tidligere Hafslund Strøm) startet i 2010 da Grønt Valg, et tilleggsprodukt for strømavtaler, ble introdusert på privatmarkedet. I 2014 ble vårt felles ambisjonsnivå innfridd, og Fortum ble regnskogpartner.

Grønt Valg er som et kinderegg for et bedre miljø, med tre gode ting på toppen av spotprisavtalen:

Strømmen har opprinnelsesgaranti, som sikrer at like mye strøm som kunden bruker blir produsert fra fornybare energikilder.

Energirådgivning for å redusere strømforbruket er inkludert.

Fortum forplikter seg til å gi et årlig bidrag på 100 kroner til Regnskogfondet hver gang en kunde velger Grønt Valg. Grønt Valg bidrar til å beskytte 24 000 km2 regnskog hvert år!

Rema 1000

Rema 1000 har vært regnskogpartner siden 2014. Å redusere bruk av palmeolje er nerven i samarbeidet, men vi jobber også med andre regnskogrelaterte problemstillinger i dagligvarehandelen som kjøtt, papir, soya og tropisk tømmer.

Regnskogsatsingen til Rema 1000 hjelper kundene å ta de riktige valgene i butikkenes jungel av varer, og de ansatte blir motiverte og stolte av forskjellen de gjør for regnskogen hver arbeidsdag.

Vi vil gjerne snakke med deg!

Anders Tufte

Seniorrådgiver, bedriftsmarked
(+47) 917 21 482
anderst@rainforest.no