Ny sesong av regnskogpodden!

Regnskogpodden aktuelt er en podkastserie hvor vi kobler miljøsaken opp mot verdens beste klimaløsning, nemlig bevaring av jordens gjenværende, tropiske regnskoger. I denne serien inviterer vi aktuelle gjester for å snakke om hvordan natur og regnskog påvirker alt liv på jorden. Hør alle episodene her.

NY SESONG: I denne sesongen av Regnskogpodden aktuelt møter podkastvert, Silje Vemøy (fra venstre) gjestene: Gina Gylver, Svein Tveitdal, Hauk Are Fjeld, Anders Krogh, Juni Romero y. Cordero Berg-Nielsen, Marlon Langeland, Kristin Halvorsen, Lars Løvold, Elise Åsnes og Lars Haltbrekken.
God lytting! Foto: Regnskogfondet

Bærekraftig spill med Einar Håndlykken: Norsk eliteseries grønne reise

BÆREKRAFTIG SPILL: Han har gjort Norges eldste fotballklubb til landets mest miljøvennlige fotballklubb. Han er en av Eliteseriens mest toneangivende klubbledere, og har helt klare tanker om hvordan fotballen kan komme på banen i klimakampen. I denne episoden blir vi kjent med daglig leder for Odds Ballklubb, Einar Håndlykken.

Fotballens miljøfrontlinje

PÅ ZOOM: Fotballproff Morten Thorsby spiller for tiden i den italienske toppklubben Genoa. Hre er han gjest i Regnskogpodden Sporten

FOTBALLENS MILJØFRONTLINJE: Fotballproff Morten Thorsby spiller for Genoa i den italienske toppligaen. Samtidig går han foran i miljøspørsmål med stor lidenskap, og han har startet sin egen miljøorganisasjon We Play Green. I denne episoden får du bli bedre kjent med Norges mest miljøvennlige fotballproff og hans engasjement for miljøet. Pokastvert for denne episoden av Regnskogpodden Sporten er Guro Fostervold Tvedten.

"Grønnere" vinteridrett

I STUDIO: Podkastvert Guro Fostervold Tvedten og skiskytter Tiril Eckhoff i studio. Foto: Regnskogfondet

GRØNNERE VINTERIDRETT: Norges største medier setter nå søkelyset på vinteridrettens klimaavtrykk – og det samme gjør Regnskogpodden Sporten. I denne episoden får podkastvert Guro Fostervold Tvedten besøk av verdensmester i skiksyting, Tiril Eckhoff, som tar et standpunkt for en "grønnere" vinteridrett.

Vintersportens skjulte fotavtrykk

Programleder Guro Fostervold Tvedten og gjest Anne Rognerud under innspilling av Regnskogpodden sporten. Foto: Regnskogfondet

I STUDIO: NRK-journalist Anne Rognerud i samtale med podkastvert Guro Tvedten. Foto: Regnskogfondet

VINTERSPORTENS KLIMAAVTRYKK: Nylig avslørte NRK Sporten det sjokkerende klimaavtrykket til Norges vintersportutøvere og avdekket et stort paradoks. I denne episoden får du høre journalist i NRK Sporten, Anne Rognerud forklare saken til programleder Guro Tvedten.

Knusktørre trær og kokvarm elv i Amazonas

I STUDIO: Hauk Are Fjeld (fra venstre), Silje Vemøy og Anders Krogh (til høyre). Foto: Regnskogfondet.

AMAZONAS-KOLLAPS? : Nå skvises Amazonasregnskogen fra flere fronter samtidig og står på terskelen til kollaps.

Podkastvert Silje Vemøy møter regnskogekspert Anders Krogh (til høyre) og statsviter Hauk Are Fjeld, som forklarer sammenhenger du kanskje aldri før har tenkt på.

Klima-apati

I STUDIO: Juni Romero y. Cordero Berg-Nielsen (fra venstre) og Marlon Valdès Langeland diskuterer unges klimaengasjement. Foto: Regnskogfondet

KLIMA-APATI: I denne episoden snakker vi om klima-apati.

Stemmer det at klimaengasjementet faller blant unge?

Her møter vi Grønn Ungdoms politiker Juni Romero y. Cordero Berg-Nielsen og SKAM-skuespiller og klimaengasjert formidler Marlon Valdès Langeland, to unge og engasjerte mennesker som overhodet ikke lider av klima-apati!

Regnskogmilliardene 15 år: Slik ble det til

Kristin Halvorsen og Lars Løvold avbildet i forbindelse med podkastinnspilling av Regnskogpodden. Foto..

I STUDIO: Tidligere finansminister, Kristin Halvorsen og tidligere leder i Regnskogfondet, Lars Løvold i studio under innspillingen av Regnskogpodden aktuelt. Foto: Regnskogfondet

REGNSKOGMILLIARDENE: I desember økte regjeringen den norske regnskogstøtten med en milliard kroner.

Tidligere finansminister Kristin Halvorsen og daværende leder for Regnskogfondet, Lars Løvold, forteller om hvordan en liten norsk NGO bidro til det som ble Norges store pionerinnsats for klima og skogsatsning.

Norge ble verdensledende på tropisk regnskog, og våre to gjester var helt sentrale i det som den gangen ble møtt med applaus på pressekonferansen på Bali for 15 år siden.

En klimagurus analyse av valget

I STUDIO: Podcastvert Silje Vemøy, Gina Gylver og Svein Tveitdal. Foto: Regnskogfondet

KLIMAVALG: I denne episoden møter vi klimaguru og tidligere FN-direktør Svein Tveitdal og Gina Gylver, miljøforkjemper og leder i Natur og Ungdom.

Det skyller en blå bølge over Norge, og vi spør hva det betyr for de globale klimamålene. Klarer Norge og verden å nå målet på 1,5 grader innen 2030, om vi fører en politikk som folket har valgt frem nå? Hva vil dette bety for naturen vår?

Hør hva Gina og Svein svarer i denne episoden av Regnskogpodden!

Hvordan sivilsamfunnet påvirker politikken i Norge

I STUDIO: Silje Vemøy snakker med Elise Åsnes (på teams) og Lars Haltbrekken om hvordan sivilsamfunnet påvirker Norges politikk.

POLITISK PÅVIRKNING: Går du med en politikerspire i magen? Eller har du et brennende miljøengasjement du ikke helt vet hvordan du skal få utnyttet?

I forrige episode slo klimaguru Svein Tveitdal fast at det beste du kan gjøre for klimaet og naturen er å melde deg inn i en miljøorganisasjon.

Men hva er neste steg? I denne episoden får du vite hvordan du kan bruke makten din til å påvirke politikerne.

Med oss i denne episoden har vi leder for miljøorganisasjonen Spire, Elise Åsnes og stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken.

Gå til Regnskogpodden i Acast

DIN MENING TELLER!


Uansett om du har innspill, ønsker, ris eller ros så vil vi gjerne høre fra deg!

Vi digger feedback omtrent like mye som et dovendyr liker å slumre!

Send oss en epost på: pod@rainforest.no