Er vi generasjonen som redder sølvlanguren?

Når regnskogen forsvinner, forsvinner samtidig hjemmet til millioner av dyrearter. Redder vi regnskogen, redder vi dyrene!

Vil du vite mer om dette fantastiske dyret? Scroll ned!

Sølvlanguren lever i Sørøst-Asia, og har sitt navn fra den strålende sølv- eller gråhvite pelsen som gir et skinnende utseende i sollyset. Hunnen går drektig i 6–7 måneder og føder én unge. Det er helt unikt, de små ungene har en klar oransje pels, i sterk kontrast til de voksnes sølvfargede. Foto: Thomas Marent

Sølvlangurene lever i grupper, vanligvis bestående av en dominerende hann, flere hunner og deres unger. De bruker det meste av dagen på å spise, hvile og sosialisere med hverandre.

Dietten består hovedsakelig av blader, men også frukt, blomster, og noen ganger insekter. De bruker høye skrik og kall for å kommunisere med hverandre.

Sølvlangurene står overfor flere trusler, inkludert tap av habitat på grunn av avskoging. Foto: Kamikiá Kisêdjê

Hvert sjette sekund forsvinner regnskog tilsvarende en fotballbane – for at vi skal få kjøtt, soya, palmeolje og tømmer.

La oss være generasjonen som setter en stopper for det.

Foto: Alexis Huguet

For naturen er ikke avhengig av oss, men vi er avhengige av naturen.

Samtidig er vi mennesker på full fart til å ødelegge livsgrunnlaget vårt, naturen. Men dette kan vi snu, for krisen er menneskeskapt, og du kan gjøre en forskjell!

Sølvlangurene står overfor flere trusler, inkludert tap av habitat på grunn av avskoging. Foto: Thomas Marent

WWFs rapport om naturens tilstand, Living Planet, viser at verdens dyrebestander har blitt redusert med alarmerende 69% siden 1970! En million arter står i fare for å dø ut de neste tiårene som følge av naturødeleggelse og klimaendringer. Dette skjer i et tempo vi tidligere ikke har sett maken til – opptil 1000 ganger raskere enn i førindustriell tid. Hovedårsaken er nedbygging av villmark. Den gode nyheten er at dette kan vi snu, for dette er en menneskeskapt krise, og du kan gjøre en forskjell! Vi kan redde arter i regnskogen.

Vil du være med å redde hjemmet til millioner av dyrearter?

Bli med å gjør en forskjell! Bli regnskogvokter, vær med å redde den unike skogen.

Lite betyr mye. Du kan bidra til å gjøre en forskjell.


Visste du at hvis du f.eks gir 250 kroner i måneden per år til Regnskogfondet, så bidrar du til at 600 regnskogtrær få stå i ett år til, hvert år. Disse trærne fanger og lagrer CO2 tilsvarende 105 nordmenns årlige utslipp.


Verdens regnskoger er et skattkammer! Inntil 80 % av landjordas dyre- og plantearter lever her. I regnskogen finner du alt fra elefanter, tigre, aper i alle størrelser og fasonger, og helt ned til den minste maur. Alle er like viktige i dette enorme og fantastiske økosystemet. Mange av artene i regnskogen trenger store sammenhengende leveområder for å overleve. Sammen kan vi redde hjemmet deres, og bidra til at de ikke havner på den stadig voksende listen over utryddede arter.

Redder vi regnskogen, er vi langt på vei mot en løsning på naturkrisen.

Redd regnskogen, redd verden!