Slik blir den nye sesongen av Regnskogpodden

Fengslende historier, smittsomt engasjement og ny kunnskap er stikkord når Regnskogpodden kjører på med ny sesong.

På Regnskogpodden vil noen av landets mest engasjerte mennesker og kunnskapsrike mennesker ta deg med dypt inn i noen av planetens viktigste økosystem.

Etter en lang COVID-dvale er endelig Regnskogpodden tilbake igjen med nye episoder.

Vår nye programleder, biolog og krokodilleekspert Joe Partyka, møter et utvalg enormt kunnskapsrike mennesker med smittsomt engasjement for regnskogen. I tillegg vil vi publisere korte Regnskogpodden Forklarer-episoder som gir korte, pedagogiske dypdykk i Regnskogens vidunderlige økosystem.

Det kommer nye episoder flere ganger hver måned, og gjestelisten er spennende. Først ut er Peter Bøckman, zoolog ved naturhistorisk museum, som forteller om hans favorittdyr i regnskogen.

Videre får vi besøk av Regnskogfondets Borghild Tønnesen-Krokan, som gir et unikt innblikk i urfolkene og miljøforkjemperne som jobber på frontlinjen av regnskogkampen.

I tillegg kommer selveste Dag O. Hessen – hele Norges superbiolog – for å snakke om hvorfor mangfoldet av dyr og planter er så viktig for å gjøre kloden levelig for oss. Og de som liker å nerde om internasjonale politiske prosesser kan glede seg til å høre Ellen Hofsvang fra Regnskogfondet forklare hva som skjer når konvensjonen om biologisk mangfold, også kjent som «Naturens Parisavtale», skal utformes og vedtas.

Det kommer også flere store overraskelser utover, så det er bare å følge med! Du kan laste ned episoder av Regnskogpodden her, eller søke oss opp der du vanligvis hører på podcast.