Norge vil redde regnskogen fram til 2030

Den norske regnskogsatsinga forlenges med ti nye år, fra 2020 til 2030. Det offentliggjorde klima- og miljøminister Tine Sundtoft under en pressekonferanse i Paris i dag. Regnskogfondet og Naturvernforbundet roser Norge for bidraget.

Lars Haltbrekken, Klima- og miljøminister Tine Sundtoft og Lars Løvold deler en kake i Paris for å feire forlengelsen av regnskoginitativet.

KAKEFEST: Lars x2 deler ut en fransk terte til klima- og miljøminister Tine Sundtoft etter at hun annonserte en forlengelse av Norges regnskogsatsing ut 2030.

– Vi er svært glade for at Norge forlenger regnskogsatsingen til 2030. Dette er og forblir et svært viktig klimatiltak, sier Lars Løvold i Regnskogfondet og Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Det var de to som i 2007 tok initiativ til at Norge skulle bruke mye penger på å bevare regnskogen. Det er viktig av hensyn til både klimaet, menneskene som bor der og av hensyn til den fantastiske naturrikdommen i skogen.

Årlig står avskoging for mellom 10 og 15 prosent av verdens klimagassutslipp. Bevaring av regnskogen er derfor et av de mest effektive klimatiltakene vi har.

– Bevaring av regnskog må komme i tillegg til kutt i utslipp fra kull, olje og gass. Hvis ikke vil vi ikke klare å unngå de verste konsekvensene av klimaendringene, sier Løvold og Haltbrekken.

– Derfor vil vi fortsatt jobbe mot at regnskog inngår i et fremtidig kvotehandelssystem.

Les flere nyheter om klima her.

Kontakt

Lars Løvold

Spesialrådgiver, internasjonale partnerskap
(+47) 481 88 148
lars@rainforest.no