Ikke spis regnskogen!

Jeg vil ha mat uten palmeolje

Skriv under på Regnskogfondets og Grønn Hverdags kampanje for å få mat uten regnskogsødeleggende palmeolje.

kampanjebildet_uten tittel

Palmeolje ødelegger regnskogen, og risikoen er stor for at du hver eneste dag spiser palmeolje. Den miljøødeleggende og usunne oljen brukes i en lang rekke norske matvarer. Kjeks, sjokoladepålegg, nudler, margarin, salt snacks og taco er blant verstingene og inneholder svært ofte palmeolje. Norske matvareprodusenter må lage flere produkter uten palmeolje, og redusere presset på verdens regnskoger!

Hvert år blir enorme regnskogsområder brent eller hugget for å etablere palmeoljeplantasjer. Palmeolje er hovedårsaken til at regnskogen ødelegges i Indonesia og Malaysia. Orangutangen lever kun i Indonesia og Malaysia, og er utrydningstruet på grunn av palmeolje.

Millioner av mennesker er avhengig av regnskogen som palmeoljeindustrien ødelegger. Mange industriselskaper bruker vold og ulovlige metoder for å ta skogen fra urfolk og andre lokalsamfunn.

Norske matvareprodusenter må ta ansvar! For det første må de redusere bruken av palmeolje. For det andre må de forsikre seg om at palmeoljen de bruker ikke kommer fra regnskogsødeleggende plantasjer. I dag vet matvareprodusenter knapt noe om hvilke plantasjer palmeoljen kommer fra, og det er derfor umulig å vite om de bidrar til å ødelegge regnskogen.

Det globale forbruket av palmeolje må reduseres dersom vi skal lykkes i å redde regnskogen. Verdens forbruk av palmeolje er fordoblet siden 2000, og dersom det fortsetter i samme tempo vil vi se en ny dobling innen 2020.

Regnskogfondet og Grønn Hverdag har startet denne kampanjen som en viktig del av arbeidet vårt for mer miljøvennlig mat. Signer du også – i feltet til høyre!

Hva gjør vi med underskriftene?

Underskriftene skal sendes til alle matvareprodusenter som bruker palmeolje i sine produkter. Sammen skal vi få dem til å bruke mindre palmeolje, og lage sunn og miljøvennlig mat!

Palmeoljeguide

Du kan også sjekke vår palmeoljeguide, for å undersøke om maten du spiser inneholder palmeolje. Vi har undersøkt over 550 matvarer for deg, og hele 340 av disse inneholder palmeolje.

21523

har allerede signert kampanjen

Ikke spis regnskogen!

Jeg vil ha mat uten palmeolje. Matvareprodusentene må tilby oss miljøvennlige og sunne alternativer, og redusere bruken av palmeolje.


Underskriftskampanjen er avsluttetDel denne kampanjen på:

  • mail
  • facebook
  • twitter

Disse støtter underskriftskampanjen

dp_logoNaturvernforbundetFIVHauf_logo_rgb_300pxBellonablackboxhalogenArthauskrfuMDG-logo-RGB-01-200px2Klikk her for å se flere